SPOEDGEVALLEN
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie! Bel tijdens kantooruren (08.00-17.00) ook altijd uw huisarts: 0343 461720 (of via de doktersdienst: 0900-1515)
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
De praktijk is geopend op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur (op woensdag tot 12.00 uur.) Op woensdagmiddag kunt u voor spoedgevallen Huisartsenpraktijk Groenling bellen, telefoon: 0343 451000.
OPENINGSTIJDEN
De praktijk is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Op woensdag is de praktijk van 08.00 tot 12.00 uur geopend.
De praktijk is tussen de middag gesloten van 12.30 tot 13.15 uur.
Openingstijden | van | tot |
Maandag | 08:00 | 17:00 |
Dinsdag | 08:00 | 17:00 |
Woensdag | 08:00 | 12:00 |
Donderdag | 08:00 | 17:00 |
Vrijdag | 08:00 | 17:00 |
AFSPRAAK MAKEN
Spreekuur
De spreekuren zijn volgens afspraak. U kunt iedere dag bellen van 08.30 tot 10.30 uur om een afspraak te maken.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Meer tijd nodig?
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. Wanneer u een afspraak maakt voor meerdere personen, maak dan ook meerdere afspraken. Niet tijdig geannuleerde afspraken kunnen in rekening worden gebracht.
HUISBEZOEK
Huisbezoek
Als u door ziekte niet in staat bent om de praktijk te bezoeken, kunt u een huisbezoek aanvragen.
U kunt hiervoor iedere dag bellen van 08.30 tot 10.30 uur. De assistente vraagt naar de reden van uw verzoek om aan huis te komen. Zo kunnen wij de ernst inschatten en bepalen welke voorrang uw aanvraag heeft. Omdat in de praktijk betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden zijn dan bij u thuis wordt u, indien mogelijk, geadviseerd naar de praktijk te komen.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
TELEFONISCH SPREEKUUR
Telefonisch terugbelspreekuur
Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen. Het telefonisch spreekuur vindt plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
U belt tussen 13.15 en 13.30 uur naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De praktijkassistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf helpen.
De huisarts belt u in principe tussen 13.30 en 14.00 uur terug.
Uitslagen
Bel voor uitslagen tussen 9.00 en 10.30 naar de praktijkassistente. Zij zal u, indien nodig, verwijzen naar het telefonisch terugbelspreekuur.
AVOND-, NACHT- EN WEEKENDDIENST
Huisartsenpost/doktersdienst
Huisartsenpost
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost ‘de Gelderse Vallei’. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio Gelderse Vallei samen.
Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag, zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.
Afspraken
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.
Adres huisartsenpost
Huisarstenpost ‘De Gelderse Vallei’
Willy Brandtlaan 10
Ede
Telefoon: 0318 – 200800
Website HAP Gelderse Vallei
ASSISTENTE
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- herhaalrecepten
- het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest
- urine onderzoek
- bloedsuikercontrole
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- vaccinaties
- zwachtelen
- tapen van de enkel
- ECG (hartfilmpje)
- enkel-arm-indexmeting (Doppler)
- allergietest
- verstrekken van informatiefolders
Bepaalde handelingen worden alleen uitgevoerd na verwijzing van de huisarts. Voor het maken van een afspraak bij de assistente kunt u tussen 8.30 en 10.30 uur bellen.
PRAKTIJKONDERSTEUNER
De huisartsenpraktijk heeft diverse praktijkondersteuners in dienst. Na verwijzing door de huisarts kunt u bij hen onder andere terecht voor
POH Somatiek
- Diabetes controle
Begeleiding bij ‘Diabetes Mellitus’, ook wel suikerziekte genoemd. U krijgt begeleiding bij uw gewicht, bloeddruk, voeding, beweging en andere leefstijlfactoren. Tevens houdt de praktijkondersteuner het gebruik van medicatie en eventueel insuline in de gaten. - Longfunctie controle (Astma/COPD)
U krijgt begeleiding als u regelmatig last heeft van uw luchtwegen, medicatie voor de luchtwegen gebruikt of Astma of COPD hebt. In alle gevallen wordt ook de leefstijl besproken. - Hypertensie controle
Indien u een verhoogde bloeddruk heeft komt u bij de praktijkondersteuner terecht. Samen met haar kijkt u naar de verschillende risico’s die, samen met uw hoge bloeddruk, kunnen zorgen voor een grotere kans op hart- en vaatziekten.
POH Reizen
- Reisadvies
Na het invullen van het reisformulier krijgt u een persoonlijk advies, de benodigde vaccinaties en adviezen voor op reis.
POH GGZ
- Geestelijke gezondheidszorg
Bij het vermoeden van psychische of psychiatrische klachten, zoals depressie, angst of rouwproblemen, kan de huisarts u naar de POH GGZ verwijzen voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek zal samen met u bekeken worden welke problemen er spelen en welk behandelaanbod/therapie het beste bij u past. Dit kunnen een aantal gesprekken bij de POH GGZ zelf zijn, of een verwijzing naar de psycholoog, psychiater of maatschappelijk werker.